Gjør hjemmet ditt lunt og koselig med rustikt design

Å innrede egen bolig kan være både spennende og morsomt, men samtidig også utfordrende og komplisert. Det er ikke alltid like enkelt å velge interiør i en jungel av ulike design og uttrykk, til syvende og sist er det selvfølgelig individuelle ønsker som er avgjørende. I mange situasjoner kan det imidlertid være interessant å ta utgangspunkt i et lunt, koselig og rustikt skandinavisk design.

Den skandinaviske stilen passer til norske boliger

Det er selvfølgelig ikke spesielt overraskende at skandinavisk og dansk design passer godt til norske boliger, det er tross alt et designspråk som har sin opprinnelse i vår del av verden. Naturmaterialer, lune fargetoner, tre og enkle linjer er noe som preger designet. Det er mulig å velge for eksempel kjøkkentilbehør, borddekking, boligtekstiler eller møbler med skandinavisk design, se utvalget på www.kitchenlivingdining.com/no/ for å få en liten smakebit.

Type bolig har selvfølgelig mye å si for hva som passer inn, særlig når det gjelder hva som kan skape kontraster. For eksempel er det stor forskjell mellom et litt eldre hus med utstrakt bruk av tre, sammenlignet med en moderne funkisbolig med mange slette lyse gipsvegger.

Enkelhet og rene flater kombinert med kontraster

Det er ikke for alle å skape en «hyttefølelse» hjemme, og såkalt shabby chic er heller ikke noe som passer inn i absolutt alle boliger. Det finnes selvfølgelig ingen fasitsvar når det gjelder hva som egentlig gjør et interiør koselig, lunt eller rustikt – det er helt avhengig av hva du legger i disse ordene.

For eksempel kan det være helt innenfor å innrede et rom med hovedsakelig rene og rette linjer, for så å skape kontrast med noen få mer rustikke detaljer. En enkel keramikkbolle, en hylle laget av drivved eller et lite møbel med farger som skaper en kontrast mot veggen – det trenger ikke å være mer komplisert enn det å skape et lunt og koselig rom.