Slik finner du det aller beste gulvet til hjemmet ditt

Det er mange ting man tar for gitt i sitt eget hjem, og som man kanskje ikke tenker over i hverdagen. Gulv i ulike rom er et godt eksempel på en overflate som kanskje ikke blir fornyet på mange år eller tiår, derfor bør man bruke god tid på beslutningen når man skal legge nytt gulv.

Parkett, laminat eller noe helt annet

Det finnes mange ulike gulv å velge mellom, og det kan være fornuftig å begynne med å innsnevre utvalget til én kategori. Det betyr selvfølgelig ikke at man skal bruke samme kategori gulv i hele boligen, men når man jobbet med ett spesifikt rom må man velge mellom for eksempel parkett, laminatgulv eller fliser. I noen svært få situasjoner kan det være mulig å kombinere to gulvtyper i ett form, for eksempel fliser i en kjøkkensone i åpen løsning med parkett i stua.

I dag er det alt flere som velger miljøvennlige laminatgulv i ulike oppholdsrom. Laminat kan være et både robust, prisgunstig og miljøvennlig alternativ. Husk på at laminatgulv i stort hovedsakelig er laget av naturmaterialer, i form at trefibre presset sammen under høyt trykk.

Det beste gulvet er det du kan legge selv

Både pris, materialer og design er selvfølgelig viktige faktorer når du velger gulv. Samtidig er det også viktig å ha selve leggingen av gulvet i bakhodet allerede når du velger hvilket gulv du skal kjøpe. For en hobbysnekker vil det nesten alltid være fornuftig å velge et gulv med klikksystem.

Moderne klikksystem hjelper deg med å legge gulvet raskt og effektivt, samtidig som du får et pent og proft resultat. Det er kanskje særlig det andre punktet som er ekstra viktig for en nybegynner, klikkgulvene hjelper deg virkelig med å feste bordene godt sammen. Med godt forarbeid og vurdering av flere gulv opp mot hverandre ligger alt til rette for et godt resultat.