Reparasjoner og småjobber hjemme – mye penger å spare

Mange nordmenn har virkelig fått kjenne på både stigende renter og høyere priser gjennom 2022 og 2023. Det ser ikke ut til at rentene vil synke med det første, det kan være utfordrende å få budsjettet å gå opp. Da er det lurt å spare noen kroner på enkle småjobber og reparasjoner i eget hjem.

Reparer det du allerede har

Å reparere det du allerede har er lurt både for lommeboken og kloden. På noen områder er det svært enkelt å spare store penger, for eksempel ved å kjøpe enkle reservedeler og tilbehør. Til hvitevarer kan du kjøpe ny fryseskuff og andre tilbehør, mens det også er mulig å kjøpe mer komplekse reservedeler til for eksempel vaskemaskin eller støvsuger.

Det er selvfølgelig viktig å kjenne sine egne begrensninger når det gjelder hva som kan repareres på en trygg måte, sterkstrøm er typisk noe du bør holde deg unna. Samtidig er det mange ting du kan fikse istedenfor å kjøre på fyllinga.

Alle kan male og legge gulv

Nordmenn flest er svært flinke til å pusse opp på egen hånd, men det kan samtidig fremstå som litt skummelt for eksempel å legge parkett for første gang. Da er det greit å huske på at det aller meste lar seg gjøre, og du kan spare mye penger på å faktisk ta malejobben eller andre enkle oppgraderinger på egen hånd.

Igjen er det åpenbart viktig å huske på at noen jobber kanskje er best å overlate til proffene, ikke minst utendørs fasadearbeid i høyden. Med smart egeninnsats på utvalgte områder vil du ha rom for slike jobber i budsjettet. Dessuten vil du definitivt oppleve mestring når du gjør ting på egen hånd i boligen, og terskelen vil bli enda lavere for å ta fatt på flere prosjekter i fremtiden. Det blir en selvforsterkende prosess, og før du vet ordet av har du spart store penger.